Valentrein: merci dat jij het openbaar vervoer neemt

20 Februari 2020

Valentrein: merci dat jij het openbaar vervoer neemt

14 Februari stonden zes van onze leden aan bushaltes in Poppel, Weelde en Ravels om valentijnskaartjes uit te delen. Samen met een 90 andere Groengroepen, bedankte Groen Ravels de reizigers omdat zij het openbaar vervoer nemen. Deze valentreineditie in het bijzonder stond in het teken van avond- en nachtaanbod voor bus en trein... 

Het zal je maar overkomen. Een avondje uit op Valentijn. Maar net wanneer het romantisch begint te worden, moet je haastig de rekening vragen. Je laatste trein of bus wacht niet op de liefde. Daar wil Groen verandering in brengen op Valentrein. Het aanbod van bus of trein is de laatste jaren stelselmatig achteruit gegaan. “Als het openbaar vervoer een echt alternatief wil zijn voor de wagen dan moet er meer, beter en betaalbaar openbaar vervoer komen", zegt Groen gemeenteraadslid Els Potters uit Weelde.

Samen met Kamerlid Kim Buyst en Vlaams parlementslid Björn Rzoska wil Groen Ravels werk maken van een uitbreiding van het aanbod in openbaar vervoer ’s avonds en van een nachtaanbod op de grote lijnen. Buyst en Rzoska: “In een slim mobiliteitssysteem is er dag én nacht een beschikbaar alternatief. Er is dringend nood aan meer investeringen in treinen, trams en bussen, ook na acht uur ’s avonds."

Groen Ravels deelde samen met 90 andere Groengroepen Valentreinkaartjes uit in de treinstations en bus- en tramhaltes om de honderdduizenden pendelaars die elke dag het openbaar vervoer nemen te bedanken. Hopelijk was het voor veel pendelaars de manier om de dag met een glimlach te beginnen. "We wilden pendelaars op deze Valentrein vooral een positief gevoel geven," besluit Luc Quirijnen, voorzitter van Groen Ravels.