Startschot Campagne -actiedag 9 december

27 November 2017

De laatste vijf jaar hebben Groen Ravels deugd gedaan. We namen de tijd om aan 'soulsearching' te doen en staan nu veel sterker dan vijf jaar geleden.  "Enkele zeer geëngageerde mensen hebben zich aangesloten bij onze kerngroep en brengen elk op hun eigen manier een kleine of iets grotere steen bij aan onze werking. We breidden onze dossierkennis uit door deel te nemen aan workshops en colloquiums uitgaande van verschillende organisaties. We gingen in dialoog met de inwoners van onze gemeente door van deur tot deur te gaan en te vragen naar hun mening. En tot slot evalueerden we het lokaal beleid vanop de publieksbanken." aldus, Kim Buyst, voorzitter Groen Ravels.   

CD&V zit na generaties lang gebeiteld in haar zetels. Ze kan met haar ervaring rustig achterover leunen en erop toezien dat alles verder kabbelt in de gemeente. Ze levert degelijk werk, maar moet nooit echt uit haar pijp komen. Groen is de nieuwe speler in het veld die zich kost wat kost wil en zal bewijzen. Groen durft uitgaan van haar eigen kracht, maar weet dat ze zich zal moeten vastbijten in bepaalde thema's om die tien op tien te kunnen halen. 

 

Daarom schuift Groen Ravels in de komende maanden drie belangrijke thema's naar voor. Thema's die we koppelen aan concrete voorstellen, ideeën waar we dadelijk mee aan de slag kunnen. Voor Groen Ravels staat meer burgerinspraak met stip op nummer één; Groen wil geen beleid dat van bovenaf wordt opgelegd, maar een beleid dat samen gemaakt wordt met de inwoners van Ravels. Daarnaast blijft het bewaren van onze groene ruimte een belangrijke bekommernis. We zijn er trots op in een landelijke gemeente te wonen en zullen ervoor zorgen dat ook onze kinderen en kleinkinderen hier trots op kunnen zijn.  Tot slot willen we inzetten op een warme en zorgzame gemeente waar iedereen graag vertoeft. 

 

Dit laatste thema zullen we als eerste in de kijker zetten door onze actiedag die zal doorgaan op 9 december in de verschillende dorpskernen. U zal ons zeker ergens tegenkomen en zullen dan graag in gesprek gaan met u. Benieuwd naar onze voorstellen, surf dan na 9 december zeker eens naar onze website waar je het eerste deel van ons programma reeds kan nalezen. 

 

Hebt u suggesties of bedenkingen, aarzel niet ons te contacteren; we staan steeds open voor een constructieve babbel.