Nieuw bestuur bij Groen Ravels

23 Januari 2019

Nieuw bestuur bij Groen Ravels

Vlnr: Suzanne Schellekens, Sander Lauwerysen, Kim Buyst, Luc Quirijnen

 

Op 14 oktober mocht Groen Ravels terecht trots zijn op het behaalde resultaat van 11.5% van de stemmen. Op deze manier sloot de partij op een glansrijke manier de vorige legislatuur vanop de publieksbanken af en mag zij niet één, maar twee raadsleden naar de gemeenteraad afvaardigen.

 

Aangezien de statuten van Groen stellen dat de functie van een gemeenteraadslid niet gecombineerd mag worden met een bestuursfunctie binnen de partij en het kernteam aanzienlijk uitbreidde, besliste de partij om op 23 januari 2019 bestuursverkiezingen te organiseren.

 

Met unanimiteit van de stemmen werd Luc Quirijnen verkozen als nieuwe voorzitter van de lokale groep. Hij zal in zijn functie ondersteund worden door secretaris Suzanne Schellekens en penningmeester Chris Lambrechts.

 

"Met deze nieuwe bestuursploeg en onze gemeenteraadsleden zal Groen Ravels blijvend verder werken aan de speerpunten die we tijdens onze campagne lanceerden. Zo willen we bovenal de groene ruimte in onze gemeente vrijwaren en zorgen voor meer transparantie in het beleid", vertelt Luc Quirijnen, net verkozen tot voorzitter. Suzanne Schellekens vult aan: "Wij zullen dit opnieuw doen met inspraak van de burger, zoals we dat ook in de voorbije twee jaar deden. Zo plannen we elke twee maanden een deur aan deur ronde,  waarbij we in een bepaalde wijk of straat de tijd nemen om met de inwoners van onze gemeente in dialoog te gaan. We willen onze standpunten nog bekender maken bij het grote publiek en daarom voorzien we op regelmatige tijdstippen een krantje bij de mensen in de bus."

 

De communicatie van de groep zal vooral gedragen worden door de jonge garde. Nele Tegenbos, Laura Tegenbos en Emma Lambrechts zorgen voor de update van sociale media en de website. "Wij denken dat we op die manier nog meer mensen bij ons project kunnen betrekken. Daarom organiseert Groen Ravels o.a. een quiz op 11 oktober 2019, waarvan de opbrengst geschonken zal worden aan een goed doel uit de buurt."