Het klopt dat Ravels geen duurzaamheidsambtenaar heeft en dat daardoor het voorstel van de provincie minder haalbaar is, zowel financieel als qua werklast voor de betreffende ambtenaren. Het klopt ook dat Ravels wel probeert een aantal maatregelen door te voeren die onze omgeving ten goede komen: zo legt men zonnepanelen op het zwembad en staat er een elektrisch voertuig op het programma. Tevens is het zo dat het bestuur zich op dit moment buigt over de burgemeestersconvenant: deze wil de lat nog hoger leggen dan de EU en tegen 2020 de CO2-uitstoot met ten minste 20% terugdringen; het nodige actieplan zal men binnen een jaar na ondertekening indienen.
Maar waarom denkt men er niet over een gedeelde 'duurzaamheids-ambtenaar' in te schakelen? Waarom worden belangrijke ingrepen in de gemeente niet openbaar gemaakt? Waarom staat men zo aarzelend ten opzichte van een gemeentelijk klimaatbeleid, dat toch ook in de persnota van minister Schauvliege ( november2012) duidelijk vooropgesteld wordt? Gaat men inderdaad intekenen op de burgemeestersconvenant? En welk actieplan koppelt men daar dan aan?
Misschien heeft het gesprek van maandag 6 mei echter beide heren nog meer aan het denken gezet en zullen we in de komende zes jaar wel een degelijk uitgewerkt klimaatbeleid te zien krijgen. Groen Ravels volgt deze materie in elk geval van heel kortbij op. Omdat we niet de kans kregen deze vraag in het openbaar te stellen, willen we op deze manier toch de inwoners van onze gemeente op de hoogte houden.
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter