Hoe stem je voor Groen?

11 Oktober 2018

Hoe stem je voor Groen?

Klaar voor zondag... zo stem je geldig voor Groen 😉👊💚! Benieuwd naar een korte samenvatting? Lees dan verder...

Als je ons tegenkwam aan je voordeur, over ons las in de geschreven pers of ons zag op RTV, dan kan je nu stoppen met lezen want dan weet je met welke inhoud Groen aan de slag wil na 14 oktober.

Of heel misschien heb je dit alles gemist en ben je benieuwd waar wij voor staan, dan raden wij u aan om verder te lezen. 

‘Laat ons een bloem en wat gras dat nog Groen is,’ zong Louis Neefs  al in 1970 en we kunnen hem alleen maar bijtreden. Voor Groen is het behoud van onze landelijke gemeente de belangrijkste prioriteit en daar schreven we een actieplan voor uit. Om de rust en de natuur te bewaren, maar ook voor de gezondheid van onze inwoners, willen wij geen woonuitbreidingsgebieden meer aansnijden en zuiniger omspringen met verkavelingsvergunningen; willen we geen nieuwe kweekfabrieken van varkens, kalveren of kippen, maar inzetten op kleinschalige landbouw en moderne bioboerderijen.  

Meer ruimte voor watergevechten en ‘gotcha’-spellen in uw wijk? Door inwoners van Groot-Ravels meer inspraak te geven moet dit volgens Groen mogelijk zijn. Natuurlijk denken we daarbij aan een informatief en transparant beleid in het gemeentehuis met aantrekkelijke gemeenteraden en een duidelijk gemeenteblad, maar daarnaast willen we u ook meer inspraak geven dichter bij uw eigen huis, door het invoeren van wijkbudgetten en volksraadplegingen. 

Groen wil ook inzetten op een warme en gezellige dorpskern. Er zijn voldoende vrijwilligers en verenigingen die hier hun steentje aan willen bijdragen, dus willen wij het hen makkelijker maken evenementen te organiseren door een heus evenementenloket. Daarnaast willen we inzetten op aantrekkelijke dorpskernen waar iets te beleven valt zoals een boerenmarkt, een cultureel evenement, een dorpsfestivalletje. Door in te zetten op een breed sociaal beleid met een uitgebreid sociaal huis met sociaal restaurant en brugfiguren, het invoeren van een uitpas en het organiseren van een buurtkar willen wij dat iedereen zich thuis voelt in onze warme en gezellige gemeente. 

Kortom Groen Ravels wil inzetten op een verscheidenheid aan voorstellen die het leven in Ravels nog aangenamer zullen maken. Ben je niet overtuigd dat wij de juiste partij zijn om jullie belangen te behartigen? Dan is dat geen probleem en zijn wij vooral blij dat je je voldoende geïnformeerd hebt voor de lokale verkiezingen van 14 oktober. Kunnen wij wel rekenen op jullie stem? Weet dan dat wij met ons team uw stem zullen koesteren en uw belangen streng doch rechtvaardig zullen bewaken en verdedigen in onze gemeenteraad. 

Lees dit artikel ook op de website van RAWEPO.