Ecologisch en hip...ook in Ravels?

03 Maart 2015

Ecologisch en hip...ook in Ravels?

Een baby op komst?  We wensen die lieve schat alle het goede van deze wereld. Liefde, gezondheid en schoonheid, geschenken van familie en vrienden.

Ook onze gemeente komt tegemoet en geeft voor iedere baby jaarlijks 25 euro als vergoeding voor het extra gewicht van de pampers in de vuilbak.

'Doe ik niet aan mee' zeggen ouders die voor hun baby de beste toekomst willen. 'Wij gebruiken luiers van katoen, die gewassen en opnieuw gebruikt worden. Geen wegwerp, geen vuilnis en dus minder vervuiling.'

Dat verdient  een extra bravo vanuit de gemeente, vindt Groen Ravels. Aan ouders die kiezen voor herbruikbare luiers (en die zijn er zeker wel) zou de gemeente een extra premie moeten geven. Omdat de aankoop van een startpakket uitwasbare luiers een serieuze investering is, zou de gemeente Ravels in ruil voor de kassabon van deze aankoop een premie kunnen geven. Dat ondersteunt de verantwoordelijkheidszin van mama's en papa's die een mooie  toekomst willen voor hun kleine schattebout.

In andere gemeenten werd deze stap reeds gezet. Bijvoorbeeld in Begijnendijk die sinds 23 april 2013 een éénmalige subsidie per kind van 125 euro voor de aankoop van herbruikbare luiers voor een bedrag van minimum 200 euro geeft. Sinds 1 juli 2007 geeft de gemeente Haacht een subsidie van 50% van de aankoopfacturen van herbruikbare luiers, met een maximum van € 150.Vanaf 1 juli 2011 geeft de gemeente Oud-Heverlee een subsidie van 50% van de aankoopfactuur, met een maximum van100 euro. In het gemeentehuis van Hoegaarden verkoopt men voordelige pakketten herbruikbare luiers op de milieudienst van het gemeentehuis!

We hopen dat het gemeentebestuur van Ravels ook een dergelijke premie uittekent en toekent aan die gezinnen die kiezen voor de herbruikbare luiers. Op deze manier draagt de gemeente bij aan de sensibilisering van onze inwoners. En dat draagt alleen maar bij tot een betere toekomst voor iedereen. ' besluit Kim Buyst, voorzitter Groen Ravels.