“GROEN KEMPEN TRAPT CAMPAGNE AF MET NIEUWJAARSWANDELING IN RAVELS”

30 Januari 2014

“GROEN KEMPEN TRAPT CAMPAGNE AF MET NIEUWJAARSWANDELING IN RAVELS”

Meer dan 100 Kempense Groenen verzamelden zondagmiddag in Ravels voor hun jaarlijkse nieuwjaarswandeling. Met de verkiezingen van mei in aantocht, werd het meteen de start van de verkiezingscampagne van Groen. De Kempense kandidaten voor de Kamer (Jeroen Dillen uit Geel) en het Vlaams Parlement (Kim Buyst uit Ravels) waren natuurlijk ook present, ze pleitten voor een socialer en groener beleid: "We dragen onze planeet in ons hart en daarom moet het beleid groener. We dragen mensen in ons hart en daarom moet het beleid socialer."Groen zal in de komende campagne ruim aandacht besteden aan de Kempense mobiliteit, ruimtelijke ordening, en oplossingen aanreiken voor duurzaam werk en ondernemen in de Kempen. Daarnaast zullen beide Kempense kandidaten elk hun eigen accenten leggen.

Jeroen Dillen (3e plaats Kamerlijst) uit Geel is gepokt en gemazeld in de (geestelijke) gezondheidszorg, en wil graag die expertise naar de Kamer brengen.  "Waar mensen wakker van liggen is precies waar Groen mee bezig is," zegt Jeroen Dillen, "met name een solidaire samenleving die duurzaam is en waarin ook oog is voor kwaliteit van leven op de langere termijn. Een groen energiebeleid, rechtvaardige fiscaliteit, sociale zekerheid en financiering van de gezondheidszorg: dat zijn allemaal dossiers waar ik in de Kamer graag aan zou willen meewerken."

Kim Buyst (4e plaats Vlaams Parlement) komt uit het onderwijs: haar ervaring als zorgcoördinator op een secundaire school in  Turnhout lag trouwens aan de basis van haar besluit om zich politiek te engageren. "Naast mijn eigenlijke lesopdracht ben ik één van de zorgcoördinatoren op school. Ik begeleid leerlingen die lijden onder een zware thuissituatie, die te maken krijgen met leermoeilijkheden omwille van één of andere diagnose,? Maar toch vinden ze de moed en de kracht vinden om iets aan hun situatie te willen veranderen. Ik heb ongelofelijk veel respect voor deze jonge mensen. Ik vond dat ik zelf de koe bij de horens moest vatten en heb me bij Groen geëngageerd om mee te denken en werken aan een beter beleid."

Deze twee sterke Groene kandidaten kunnen natuurlijk rekenen op de steun van de Kempense lokale afdelingen, van de vele gemeenteraadsleden en schepenen, het regio-team en van het Kempense provincieraadslid en Vlaams parlementair.

 "Positieve dialoog" moet het kernwoord worden van deze campagne. Weg van de verzuring en hoopvol gericht op de toekomst met haalbare en realistische voorstellen. Groen is klaar om deel te nemen aan het beleid.